Избрани Новини

Oбновяват полицията в Благоевград за над 1 600 000 лева

Мисия

28-03-2017, 15:48

Снимка:

Община Благоевград

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Горяха автомобили в Благоевградско

Задържаха убиеца на издирвания Иван Велинов от Жиленци

Включени са сградите на ОД МВР и Първо РПУ

Министерството на регионалното развитие и благоустройството одобри проектно предложение "Въвеждане на мерки за енергийна ефективност, осигуряване на достъп на хора с увреждания и цялостно обновяване на фасадите на сгради на ОД МВР и Първо РПУ - Благоевград” по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Проектът е част от Интегрирания план за градско възстановяване и развитие и одобрената Инвестиционна програма на Община Благоевград. Проектът ще се изпълнява по процедура BG16RFOP001-1.001-039 "Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020 – Благоевград", приоритетна ос 1 "Устойчиво и интегрирано градско развитие" по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г.
Целта на проекта е внедряване на мерки за енергийна ефективност в сградите на Областна дирекция на МВР и Първо РПУ – Благоевград. С неговото реализиране ще се подобри енергийната ефективност в съществуващия сграден фонд, комфорта на обитаване в обновените сгради, като в същото време ще се удължи животът на сградите. Освен това, ще се осигури достъп до сградите на хората с увреждания чрез изграждане на необходимите специализирани съоръжения.

С внедряване на мерките за енергийна ефективност с сградите на ОД МВР и Първо РПУ-Благоевград ще се подобри екологичната обстановка в региона чрез намаляване на емисиите на парникови газове.
Срокът за изпълнение на проекта е 12 месеца. Общата стойност на проекта е в размер на 1 645 987,00 лв., които са 100% безвъзмездна финансова помощ.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов