Избрани Новини

Трансграничен проект между България и Македония ще обучава лекари

Ще има обмен на информация относно новостите в здравеопазването

В помощ на млади лекари и тяхната практика ще се осъществи трансгранчен проект между България и Македония, съобщава БНР. Той е в партньорство между Районната колегия на Български лекарски съюз - Благоевград и лекарите от Клиничната болница в град Щип, каза д-р Съби Хаджиев, председател на Управителния съвет на Районната лекарска колегия в Благоевград:

"...нашата статистика, която ние водим в Районната колегия, е, че само пет процента от всички лекари са до 30-годишна възраст. Чрез проекта ще има обучение на младите лекари с лекции, които ще се изнасят в Благоевград и Щип. Ще има и обмен на информация относно новостите в здравеопазването", заяви лекарят.
Да запазим младите лекари в нашия регион  е основна цел на общата ни работа, обясни Зуица Ангелова от екипа на проекта в Македония.

"Целим да съберем младите хора с общи идеи и да има качествен обмен между утвърдените специалисти и сега завършващите", категорична бе Маргарита Хаджиева, консултант по трансграничния проект. Тя допълни, че проекта дава поле за  обмен на идеи и опит  между самите млади лекари.
По проекта "Интегриране на Европейски здравни стандарти и иновации по пътя към изграждане на трансграничен здравен клъстер" вече са включени млади специалисти, които ще бъдат обучавани в продължение на една година.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов