Избрани Новини

Големите в блуса се възхитиха от "Благоевград Blues and Jazz”

Шугър Блу, Милчо Левиев, Вики Алмазиду, Васко Кръпката и зам.кметът Христина Шопова дадоха една по-различна пресконференция Благоевград

Една по-различна пресконференция се проведе днес в Благоевград по повод „Благоевград Blues and Jazz” 2017. Тя бе открита от заместник-кмета по култура и хуманитарни дейности на Община Благоевград Христина Шопова. „Благодаря, че има такъв интерес към третото издание на „Благоевград Блус и Джаз“ фестивал, който бе открит вчера. Тази година програмата е още по-амбициозна. Успяхме да привлечем големи имена сред нас“, каза зам.кметът Христина Шопова. Тя отправи специални благодарности към артистичния директор Васко Кръпката, към участниците и особено към почетния гост на събитието, големият български джаз музикант, пианистът Милчо Левиев. „ Блус и джаз фестивалът, който се провежда в Благоевград, няма аналог в българската музикална палитра. Такива формати съществуват в цял свят и са успешни. Основата на тази музика е да събира, а не да разделя и това ни води нас тези три години“, допълни зам.кметът Христина Шопова. Артистичният директор на фестивала, характерно за неговата музикална личност, поздрави присъстващите със своята хармоника. „Безкрайно съм благодарен на всички вас от Благоевград – на Общината и на всички хора, че имах възможността да организирам този фестивал. Благодаря и на всички музиканти, певци и артисти, които дойдоха тук, без да имаме никакъв договор“, допълни Васко Кръпката.
Българското величие в джаз музиката Милчо Левиев заяви категорично: „Няма джаз без блус!“ и допълни, че в България не би имало блус без Васко Кръпката. Той представи своя партньор, който днес зрителите ще могат да чуят от 19.00 часа в Драматичен театър „Никола Вапцаров“ във втората вечер на фестивала Вики Алмазиду. Тя изброи изключителните музиканти, с които ще излезе на сцената, за да представи своя богат репертоар. Тайната, която издаде Вики Алмазиду е, че са подготвили джазови спектакли, изпълнени в „малко по-блус варианти“. „Ние сме тук, за да сме връзката между блус и джаз.Тази връзка е неразделна“, каза още Вики Алмазиду.
Звездата, носител на две награди „Grammy”, свирил с едни от най- легендарните имена - световноизвестният блусар Джейм Уайтинг,  изненада присъстващите, като ги поздрави на български с „Добър ден!“. С много чувство за хумор той представи своята група, с която днес излиза на сцената на “Blagoevgrad Blues and Jazz 2017”. „Щастлив съм, че отново съм в България и за пръв път в Благоевград. При първото си посещение бях посрещнат изключително добре и топло. Всички бяха приятелски настроени“, каза Sugar Blue. Той разказа за първите си срещи с блус музиката. Отново с шеги представи своите „разочарования“, които са събудили този жанр в него. „Всички по една или друга причина срещаме блуса. Чудесно е, че в Благоевград се провежда този фестивал. Много съм развълнуван да бъда част от него“, категорично заяви Sugar Blue. Той благодари на Общината за реализирането на “Blagoevgrad Blues and Jazz 2017” и особено за това, че е безплатен за хората, които искат да чуят блус и джаз музиката. Всички участници обещаха много изненади и във втората вечер на “Blagoevgrad Blues and Jazz 2017”, а Sugar Blue бе категоричен, че очаква да се забавлява заедно с благоевградската публика.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов