Избрани Новини

Пред погледа на националния селекционер "Пирин" приключи редовния сезон с победа

Спорт

31-03-2017, 21:32

Снимка:

ОФК "Пирин"

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Орлетата на "Пирин" помагат на бивше "орле"

"Пирин" победи "Витоша" с 1:0

Спечели срещу "Нефтохимик"

Пет победи за Милен Радуканов от началото на пролетните мачове. Последната от тях преди втората фаза бе инфарктна, като победния гол на Костов дойде в 88- та минута.

Двубоят на стадион „Христо Ботев” предложи множество остри влизания и бе първи директен сблъсък между треньорите на двата тима, а освен това бе изгледан на живо от националния селекционер Петър Хубчев.

Преди началото на срещата футболистите на домакините излязоха с тениски в подкрепа на Васил Мадолев, който е бивш юноша на „орлетата” и се нуждае от трансплантация на бъбрек. В 14-ата минута Георги Вълчев успя да премине между няколко футболисти на домакините и остана сам срещу вратаря, но стреля неточно. Най-добрата вратарска намеса в мача пък дойде в 37-ата минута, когато Янко Георгиев направи чудесно двойно спасяване срещу Орлин Старокин. Капитанът на гостите първо отрази удар отблизо с глава след корнер, а веднага след това улови и опита за добавка. Точно преди почивката гостите също имаха шанс да поведат. В 45-ата минута Николай Дюлгеров овладя на гърди точно пред вратарското поле, но прати топката над рамката.Така почивката дойде при нулево реми, а след нея единоборствата зачестиха и Георги Вълчев получи неприятна контузия.

В 80-ата минута се стигна и до сблъсъци на терена между играчи на двата отбора, ала ключовият момент дойде малко преди края на редовното време. В 88-ата минута неостаряващият Иван Цветков, появил се на терена в 65-ата минута, изведе със страхотно подаване Александър Башлиев на далечната греда. След удара в гредата на последния пък топката попадна у Станислав Костов и той отблизо не сбърка, за да се разпише за осми път през сезона.

Така "Пирин" зае седмата позиция във временното класиране с актив от 34 точки, докато Нефтохимик остава с 26 в своя актив и ще финишира редовния сезон на 12-о място. Лошата новина за орлетата е петия жълт картон на Кристиян Кощърна, който ще пропусне мача от турнира за купата на България срещу Ботев Пловдив.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов