Избрани Новини

Белица посрещна известни личности в туристическия бизнес

Дестинация Белица бе посетена от Дияна Мечкарска и Христо Янев, ключови туристически фигури

Първият опознавателен тур на Белица от общо двата планувани премина изключително интересно за посетителите. Опознавателният тур на ЕДЕН дестинация Белица е част от изпълнението на дейностите по проект "Комуникационна кампания за популяризиране на ЕДЕН дестинациите от България – II".

Дестинация Белица бе посетена от Дияна Мечкарска и Христо Янев, ключови туристически фигури за българския туристически пазар. Както по-рано съобщихме, Дияна Мечкарска e блогър и член на Асоциация на собствениците на туристически он-лайн медии, а Христо е собственик и мениджър на туроператор ВИП Сливен. Той е и член на управителния съвет на Българската асоциация за алтернативен туризъм.

В първия си ден в Белица гостите бяха посрещнати в Туристическия информационен център, където първоначално се запознаха с легендата за Бела Ица. Последва завладяваща обиколка на Историческия музей в града, където се запознаха с историята на Белица и нейното културно богатство.

Във втория си ден в Белица, Дияна и Христо посетиха Белишките скали и част от водопадната каскада "Белишка пъстрина", водопада "Казаните" и скалната статуя "Бела Ица". Крайната спирка от посещението бе Парка за танцуващи мечки. За да достигнат до тях, гостите на Белица бяха част от офроуд приключение, което започна от местността Поленето, премина през билото по стария път за Семково при местността Маленец, за да достигне до местността Св.Никола, където то продължи по асфалтовия път за парка.

Посетителите бяха посрещнати от Димитър Иванов, управител на Парка за танцуващи мечки. Той бе техния гид при последвалата обиколка из алеите му, където ги запозна с историята на парка, научиха подробности за неговите обитатели, както и допълнителна информация за мечката като вид.

Дияна Мечкарска и Христо Янев бяха очаровани от историческото наследство на Белица и заобикалящата я природа с нейните забележителности.

Следващата седмица (4 и 5 април) Белица ще бъде посетена и от Cezar Dumitru и Petrus Lungu, популярни блогъри от съседна Румъния.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)