Избрани Новини

Гимназисти от Благоевград отиват на световно състезание по реч и дебати

Това са възпитаниците на Езикова гимназия "Акад. Л. Стоянов" Благоевград Стефани Чобанова, Магдалена Танчева и Нели Величкова

Вчера в Американския университет в Благоевград се проведе национално състезание по реч и дебати на организацията BEST, което изпраща класираните на първите две места участници на световното в САЩ.

Езикова гимназия "Акад. Л. Стоянов" Благоевград може да се похвали със заелата първото място в категория „Оригинално Ораторство“ 12-класничка Стефани Чобанова и заелите второ място в категорията „Дуо“ 11-класнички Магдалена Танчева и Нели Величкова.

Другите представители на Езиковата гимназия от областния център на Пиринско също се представиха достойно. 9-класничките Антония Русалиева и Александрина Андонова заеха пето място в категорията „Дуо“. Те бяха и най-малките финалисти на провелото се състезание.

Марио Матеев се класира четвърти в категорията „Оригинално Ораторство“.

Полуфиналисти в двете категории бяха Веселина Балабанова и Мариета Милушева.

Успехът беше възможен благодарение на успешната подготовка от страна на треньорката на отбора, асистент-учител по програмата Fulbright и America for Bulgaria, Емили Енкуист.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов