Започна ремонт на ДГ "Зорница“ в Дамяница - blagoevgrad.utre.bg

Започна ремонт на ДГ "Зорница“ в Дамяница

03 април 2017, 17:31 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Сандански

  • Снимка:
    Община Сандански

На 1 септември децата ще се радват на обновени и красиви помещения

Дългоочакваният ремонт на ДГ „Зорница“ в едно от големите села в община Сандански – с. Дамяница, започна. Кметът на община Сандански – Кирил Котев заедно с част от своя екип, кметът на с. Дамяница, директорът на детската градина – Райна Цветкова и изпълнителят днес направиха оглед на детското заведение и уточниха всички подробности за успешното и в срок приключване на ремонта.

Ремонтът по покривните конструкции на градината вече започна, след което всички врати и прозорци ще се заменят с нови. Водоснабдителната и канализационната системи ще бъдат подобрени. За нуждите на детското заведение ще се поставят слънчеви колектори и LED осветление. С всички тези мерки ще се намалят загубите на енергия и децата ще се обучават в слънчеви и добре отоплени и изолирани помещения.

Кметът Кирил Котев получи гаранция от изпълнителя „Монолит-21-Андонов и Захов“ ООД, че до големия християнски празник Богородица, когато е и местният събор, детската градина ще бъде готова, за да посрещне на 1 септември в обновени и красиви помещения своите обитатели.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета