Избрани Новини

ДЮШ на "Пирин" (Благоевград) спечели с 2:0 срещу "Локомотив" (София)

В момента "Пирин" изостава на 7 точки от "Славия"

ДЮШ на "Пирин" (Благоевград) спечели с 2:0 срещу "Локомотив" (София) в мач от 20-ия кръг на Елитната Югозападна група до 15 години. С което “орлетата” показаха, че още не са се отказали от петото място, даващо право за участие в държавното първенство при децата през юни. В момента "Пирин" изостава на 7 точки от "Славия". А "Локомотив" е спокоен на третата си позиция.
Вчера на изкуствения терен в кв. “Надежда” домакините започваха по-добре и имаха няколко добри атаки в първите минути, най-вече чрез Кирил Сашов. В 17-тата минута след ъглов удар Константин Вакъвчиев нанесе удар с глава и прати топката в мрежата – 1:0 за "Пирин". След почивката "Пирин"  бързо стигна до 2:0 и до голяма степен реши нещата в своя полза. Нисичкият и все още слаб като физика, но много напорист Християн Анастасов, направи пореден пробив отляво на атаката и центрира на Иван Тасев, който направи 2:0 с глава. В следващите минути Локо успя да натисне и “железничарите” направиха няколко пропуска. Бисер Панталеев би близо до гола, но вратарят Алекс Тодоров изби. Той имаше още 2-3 намеси. Малко след това Локо изтърва нова възможност.

"Пирин" също пробваше късмета си за трети гол – на контраатаки. Тасев бе изведен на чиста позиция, но не успя да преодолее Божидар Петров. Последва сходна ситуация с Даниел Топузов.
В крайна сметка резултатът остана 2:0 и пиринци си тръгнаха доволни за Благоевград. Те отново не загубиха при визита в София. И двата отбора имат колебливи изяви през пролетта.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)