Избрани Новини

Умения усвояват ученици в Банско

Ученици от Професионална гимназия по селско стопанство и туризъм активно участват в проекта "Заедно напред“

Професионална гимназия по селско стопанство и туризъм „Алеко Константинов“ - Банско е бенефициент по проект „ЗАЕДНО НАПРЕД“-BG05M2OP001-3.002 – 0072. Периодът на проекта е 22.08.2016 - 22.08.2017 г.
Целта на проекта е учениците от етническите малцинства да се изградят като пълноценни граждани и да постигнат успешна професионална, социална и творческа реализация чрез насърчаване, подпомагане, съхраняване и развитие на културната им идентичност.
Изминаха 6 месеца, през които създадените клубовете провеждат мероприятия съгласно планирания график за изпълнение. Дейностите са различни по направления, в съответствие с обединяващата тема, определила името на съответния клуб. Учениците изразяват желание за участие и удовлетворение от това, което са научили и изработили в дейностите по проекта.
За периода 22.08.2016-28.02.2017 г. броят на участниците по клубове се е увеличил с 11 ученици.
Изготвена е табела с емблемата на Европейския съюз, която е поставена на видно място – на входа на училището. Отпечатани са плакати, брошури, флаери, книжни папки, листовки, бланки А4.
Всеки клуб е изработил табло със снимки за проведени дейности, изяви, презентации и др. Създаден е сайт на проекта - www.zaedno.pgsst-bansko.com.
Общата оценка на напредъка на проекта до момента от проверяващите, представители на управляващия орган, е много добра. Документацията по проекта се съхранява съгласно изискванията. До момента на проверката дейностите се изпълняват съгласно планирания график. Спазват се изискванията за публичност и визуализация.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов