Избрани Новини

Наградиха здравния медиатор на Община Благоевград

Ще участва в ромската постоянна конференция

Антоанета Ефтимова – здравен медиатор на Община Благоевград от 2013 година и студентка в специалност „Социална педагогика” в ЮЗУ „Неофит Рилски”, ще бъде наградена на 7 април в Министерския  съвет. Наградата ще бъде връчена от Министерството на здравеопазването по повод Празника на здравния работник. Награждаването ще бъде от 10:00 часа. Веднага след официалното награждаване на здравните и образователните  медиатори  ще започне ромска постоянна конференция.
Община Благоевград получи официална покана за участие в ромската  постоянна конференция  във връзка с Международния ден на ромите - 8 април.  Срещата ще се проведе на 7 април в София, хотел „Рамада”. В 10:30 часа започва регистрацията на участниците, а от 11:00 часа ще бъде официалното откриване от модератор под звуците на химна на България, химна на ЕС и химна на ромите. 
Срещата ще продължи с приветствие от страна на официалните гости и кратък преглед за развитието на ромското движение. По време на конференцията ще се разглеждат въпроси за академичната общност в България, за позицията на ромите, представяне на приоритетите на постоянната ромска конференция, визия и перспективи за развитие на ромската постоянна конференция в настоящия европейски и национален контекст, изказвания от представители на централни институции - отговор на позициите и посланията на постоянната ромска конференция.
Събитието има за цел да представи виждането на ромите за връзката между минало, настояще и бъдеще по отношение на политиките за ромите в България. Срещата е посветена на здравеопазването, развитието и професионалната реализация на младите хора от ромски произход, избрали да се посветят на медицински или други професии.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов