Избрани Новини

"Пирин" остана на крачка от топ 4 за купата

Орлетата отстъпиха с 0:1 пред "Ботев"

"Пирин" отстъпи с 0:1 пред "Ботев" и се прости с надеждите за 1/2 финал в турнира за купата на България. Срещата започна в добро темпо, но чистите положения липсваха и пред двете врати.

Резултатът обаче бе открит в 27-мата минута от Лъчезар Балтанов. Фелипе Бризола центрира с десния крак в наказателното поле, където Омар Косоко свали топката към нахлуващия на скорост Балтанов, който с удар от воле реализира за 1:0. Две минути по-късно "Ботев" можеше да удвои адванса си след нерешителна намеса на вратаря Благой Макенджиев, но Юлиан Попев изчисти топката, преди тя да попадне на крака на Радослав Терзиев.

Станислав Костов бе близо до изравняването на резултата в 30-ата минута, но ударът му от дъгата на наказателното поле премина на сантиметри над напречната греда на вратаря Георгиев.

В началото на второто полувреме главният съдия Николай Йорданов на няколко пъти трябваше да спира играта, след като фенове и на двата отбора си позволиха да хвърлят димки, които затрудняваха видимостта на терена.

Домакините бяха по-активният отбор, но трудно създаваха опасности пред вратата на Георги Георгиев. В същото време "Ботев" действаше на контраатака в разредените редици на "Пирин".

В опит да промени нещо в играта на домакините старши треньорът Милен Радуканов пусна в игра опитния нападател Иван Цветков в 56-ата минута. Пускането в игра на Цветков определено освежи нападението на "Пирин", но чистите положения все така бяха трудни за създаване срещу компактната защита на "Ботев" в този мач.

В 70-ата минута Фелипе Бризола изпрати много тежък удар от над 25 метра, но право в тялото на Благой Макенджиев. След изпълнения корнер Тодор Неделев нанесе нов удар към вратата на "Пирин", но Макенджиев този път улови без проблем.
Тодор Траянов можеше да изравни резултата в 72-рата минута, но силният му удар извън наказателното поле мина на около метър встрани от вратата на "Ботев".

В 88-мата минута появилият се като смяна в редиците на гостите Крум Стоянов можеше да реши, след като получи пас от дълбочина и остана очи в очи с Макенджиев, но топката му избяга и ударът му намери външната част на мрежата.
В заключителните минути "Пирин" почна да играе с дълги центрирания към наказателното поле на "Ботев", но те не донесоха нужните резултати за тима на Милен Радуканов.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)