Избрани Новини

И най-малките се включиха в Седмицата на гората в Благоевград

Децата от ДГ №4 "Роса” изнесоха тържествена програма

Децата от всички групи на ДГ №4 „Роса” и техните учители отбелязаха с  тържествена програма Седмицата на гората под мотото „Гората е живот” в двора на детското заведение. Събитието бе открито от заместник-кмета по култура и хуманитарни дейности в Община Благоевград Христина Шопова. Тя поздрави целия екип на ДГ 4 „Роса“ за инициативата. „Децата са най-важните. От това, което виждам, само мога да се радвам. В най-светлите седмици преди Великден едва ли сме мечтали за по-хубава и цветна инициатива. Скъпи родители, благодаря ви, че подкрепяте децата си в инициативи като днешната и се радвате на това, което правят, защото за тях това е важно“, каза в приветственото си слово зам.кметът Христина Шопова. Тя отбеляза, че през последните месеци, благодарение на работата на директора и целия екип, детската градина се е преобразила.
Малчуганите изнесоха рецитали, танцуваха и пяха, преди да започнат със същинското засаждане на цветя, дървета и храсти в лехите.  На събитието присъстваха  още Симона Митова, началник-отдел ”Образование“ в Община Благоевград, Емануил Манолев, помощник по проекта „Шанс за работа”, ръководителят на детската градина Георги Матеев, родители и гости.
В Седмицата на гората представители на Национален парк „Рила“ разказаха и предадоха своя опит на децата. Държавното горско стопанство подари 80 кипариса за свежестта и красотата на двора на детската градина. Общинската фирма „Биострой” подари много цветя за засаждане по случай празника на слънцето, топлината, цветята и децата.
Малките градинари започнаха работа по пролетното засаждане на цветя. С помощта на зам.кмета Христина Шопова децата засадиха кипариси и петунии. За бъдещата работа по поддържането на тяхната цветна градина  бяха осигурени лейки и лопати.
Инициативата продължава и утре, 6 април, когато предстои опознавателна разходка и забавни игри на открито с ДГ №4 „Роса” и възпитаници от Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)