Избрани Новини

Тази нощ пускат експериментално кръговото при Зърнени храни в Благоевград

Организацията ще бъде направена с подвижни елементи

По разпореждане на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов тази нощ  ще бъде пуснато в експлоатация кръстовището при „Зърнени храни“, което ще бъде преобразувано в кръстовище с кръгово движение. Организацията ще бъде направена с подвижни елементи, като целта е да бъде установена ефективността и да бъдат преценени евентуалните неудобства. Симулиращото кръгово кръстовище ще обхване четириклонното кръстовище, което се образува при пресичането на булевардите „Св. Димитър Солунски“ и „Васил Левски“. Не са предвидени промени в геометрията на изграденото кръстовище. На място ще има дежурен патрул, който ще следи за нормалното преминаване на автомобили. Ще бъде направено и заснемане, на база на което ще се изготви анализ.
Експерименталното кръгово кръстовище се налага с оглед натоварения трафик. В случай, че преминаването на коли и пешеходци се окаже безпроблемно и ефективно, кръстовището ще бъде преобразувано трайно с кръгово движение.
Преобразуването на кръстовищата в кръстовища с кръгово движение е част от политиката на кмета д-р Атанас Камбитов с цел увеличаване на пропускваемостта на автомобилите.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов