Избрани Новини

Започва съдебен протест срещу Злати Златков - Златистия

Той е за хулиганство, повреждане на чуждо имущество и шофиране в нетрезво състояние

Обвиняемият З. Златков (по прякор Златистия) е предаден на съд от Районна прокуратура – Дупница за извършени от него престъпления по чл. 216, ал. 1от НК, чл. 343б, ал. 1 от НК и чл. 325, ал. 5 вр. ал. 3 вр. ал. 1 вр. чл. 29, ал. 1, б. „а“ от НК. За най-тежкото от тях се предвижда наказание „Лишаване от свобода“ от една до шест години.

Досъдебното производство срещу Златков е образувано през м. декември 2016 г. по обвинение в три престъпления.

На 14.12.2016 г., около 23:20 ч., в гр. Дупница, той управлявал лек автомобил марка „Мерцедес“ с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 2,5 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство. Пред РУ на МВР-Дупница навлязъл в ул. „Бисеров“, преминавайки през спусната бариера, която ограничава навлизането на МПС, като я повредил.

Обвиняемият извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е извършено при условията на опасен рецидив.

Тези престъпления са извършени в изпитателния срок, след като Златков е освободен условно предсрочно от изтърпяването на наложената му осемнадесетгодишна присъда за извършено от него убийство през 1997г.

Освен това срещу него се води и друго досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 316 от НК за използване на неистински документ.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов