Избрани Новини

Стотици нови дървета ще засадят в Гоце Делчев

Ще бъдат засадени около 500 нови дървета от видовете смърч, бял бор, дъб и шестил

Стотици нови дървета ще обогатят флората на град Гоце Делчев, превръщайки един от най-зелените градове на България в още по-зелен. Акцията ще продължи няколко дни. Като доброволци в нея могат да се включат и гражданите. Тази пролет в град Гоце Делчев ще бъдат засадени около 500 нови дървета от видовете смърч, бял бор, дъб и шестил. По-голяма част от тях ще бъдат поставени в Градския парк на мястото на старите, сухи и опасни дървесни видове.

Румен Чифлигаров - отговорник за градския парк в Гоце Делчев: “Ние ги оглеждаме непрекъснато и при вятър, и при големи снегове са падали тука, нямаме нито едно паднало дърво.”

Новият парк „Панорама“ също ще бъде залесен. Само за ден там бяха засадени 75 дръвчета. Фиданки ще бъдат предоставени и на граждани, желаещи сами да ги посадят дръвче пред своя дом.

Румен Чифлигаров - отговорник за градския парк в Гоце Делчев: “Дървото ние ще го подсигурим. И  най-важното - забелязвам, че има интерес от училища. Това е хубаво, дано се върнат малко и към природата младите хора.”

Въпреки усилията на общината в Гоце Делчев да засаждат всяка година нови дръвчета и да подменят старите, продължават и вандалските прояви, при които младите фиданки се изкореняват и чупят. На извършителите ще бъдат налагани строги санкции, предупреждават от общинска администрация в Гоце Делчев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов