Избрани Новини

Георги Икономов черпи норвежки опит

Мисия Банско

09-04-2017, 11:42

Снимка:

Лична страница на Г. Икономов

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Банско e украсено и почистено за празниците

Цените в Банско падат с 50 процента за Великден

Срещна се с екперти и представители на Норвежката асоциация на общините

Кметът на Банско прекара няколко дни в норвежката столица, за да се запознае с организацията на местната власт там. Ето какво написа той във фейсбук страницата си:

"По линия на Националното сдружение на общините в България, заедно с колеги кметове, проведохме обучително посещение в Осло, Норвегия. Основната задача на посещението бе да разберем повече за разпределението на отговорности между различните нива на управление в Норвегия и механизмите на работа на общините и регионите.
Най-северната европейска страна е една от най-богатите в света, оглавява класацията по индекс на човешко развитие на ООН и е на водещите места в света по стандарт на живот, средна продължителност на живота и здравеопазване. Освен това страната е с едно от най-ниските нива на престъпност в Европа.
Престоят ни там и включените в програмата срещи с експерти и представители на Норвежката асоциация на общините, ни даде по-близък поглед над проведените публични реформи. Един от основните принципи в тях е делегирането и децентрализацията на отговорности и правомощия. Извършените в скандинавската държава стъпки гарантират развитието на истинска местна демокрация и ефективна и ориентирана към потребителите публична администрация."



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов