Избрани Новини

С празничен концерт пренесоха духа на Възкресението в Крупник

Специален гост –изпълнител беше Милко Бошнаков

Празничен концерт в навечерието на най-светлия християнски празник Възкресение Христово в Крупник събра жители и гости, съобщи Община Симитли. С него децата на Крупник пренесоха духа на Възкресението и поставиха началото на Великденските празници.  Песни, танци и пиеси, свързани с пролетта, с празниците Лазаровден и Цветница под мотото „Цветен Великден”, донесоха празничното настроение. 
Пред пълна зала в обновеното читалище пролетен валс изиграха децата от СУ „Св. Св. Кирил и Методий”.  Децата от детската градина „Детско царство”, облечени в красиви премени с кошнички в ръце и венчета в косите, представиха танца „Лазарки”. 
В концерта се включиха още Самодеен танцов състав към читалище „Владимир Маяковски”, балет "Дъга" с ръководител Мария Дюлгерска, Школа по народни танци с ръководител Мария Зулямска, Танцов състав към читалището, които повдигнаха настроението на публиката, която аплодираше бурно всяко изпълнение.
Специален гост –изпълнител беше Милко Бошнаков. 
Гости на концерта бяха кметът на община Симитли Апостол Апостолов, председателят на Общински съвет Владимир Христов, кметът на село Крупник Иванка Чакалска, общински съветници, представители на общинска администрация, кметове на съседни села. 
"И в навечерието на най-светлите християнски празници нека си пожелаем да бъдем по-добри и по-мъдри, да се изпълним с вяра, надежда и любов и това да бъде поличба за нещо ново, добро и свято, поличба и благослов, за да се върнем към корена си и към началото!
Нека светлината на Христовото възкресение озари живота ни и ни донесе повече човешка топлина, добрини и благополучие! 
На всички вас и Вашите семейства пожелаваме благоденствие, духовен мир, любов и здраве! Весели и светли празници!”, пожелаха водещите в края на празничния концерт.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов