Избрани Новини

Седмицата на гората в Белица приключи с конкурс за рисунки “Гората е живот”

Седмицата на гората – 2017 в Националната кампания на Министерство на земеделието и храните в Белица приключи с конкурса за рисунки с тема “Гората е живот”
В националната инициатива за провеждане на Седмица на гората в Белица под ръководството на ДГС – Белица, активно се включиха ръководството на Община Белица, всички училища от общината и Народно читалище„Георги Тодоров-1885”.
Учениците от четвъртите класове на училищата от цялата община, участници в конкурса за рисунка „Гората е живот”, присъстваха на церемония по награждаване на победителите в конкурса и на заслужили лесовъди . Мероприятието се проведе в ТИЦ към читалището и направи децата истински щастливи, когато им бяха връчени грамоти и материални награди от инж. Иван Бакъшов, служител в Държавно горско стопанство - Белица.
Инж. Иван Бакъшов благодари на всички участници и сподели: „Една от целите на инициативата на Седмица на гората – 2017 е да провокира вниманието на местната общност за опазване на гората и зелените площи и формиране на екологично съзнание у младите хора. Много важно е хората да бъдат съпричастни с грижата на лесовъдите за съхраняване на българската гора. Седмицата на гората се провежда под мотото „Гората е живот” и от само себе си се разбира, че едноседмичните събития не са само за горските работници, а за всички, които обичат българската гора и най-вече за младото поколение да придобие знания и чувство за отговорност и грижа към българската гора".

В конкурса за рисунки се включиха и третокласници, които получиха грамота за участие. Специална презентация поднесоха и децата от кръжок „Знание” към читалище „Георги Тодоров-1885”с ръководител Йордана Георгиева с избраната от тях тема ”Гората - основата на живот”, които получиха грамота за участие, футболна топка и ученически консумативи.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов