Избрани Новини

Сандански и тази година проведе кампания "За един по-чист град“

Бяха събрани 7,6 тона отпадъци

Община Сандански и тази година проведе кампания „За един по-чист град“ 2017. В партньорство със „Стройкомтранс“ и Булекопак бяха събрани 7,6 тона отпадъци.

Пролетното почистване на община Сандански се проведе в навечерието на  един от най-светлите християнски празници Възкресение Христово. Това бе добър повод в синхрон с българските традиции да се почисти и обнови общината.

За осъществяване на кампанията общината подсигури на всички, желаещи да се включат в почистването, чували и ръкавици. Събраният боклук бе извозен и депониран на сметището.

В идеята за един по-чист град се включи цялото общинско ръководство и част от общинска администрация – Сандански, които бяха разпределени в различни зони.

В кампанията, чиято цел е не само почистване, но и възпитание в нормално културно поведение, тази година бе отчетен нисък интерес и нежелание към активно включване на ученици, младежи и възрастни. Не всички училища, предварително уведомени и обезпечени с материали, се включиха в кампанията. Това създава у децата още в училищна възраст неправилно отношение към мястото, в което живеят и опазването на природата.

Община Сандански изказва своята благодарност към Съюза на българските спасители и Военно формирование 26400 – Благоевград,  които и тази година се включиха в кампанията „За един по-чист град“ 2017 г.

 


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов