Избрани Новини

Осъдиха братя за жестоко убийство

НК определя и налага едно общо най-тежко наказание на подсъдимия в размер на 118 години затвор при първоначален строг режим на изтърпяване на така определеното общо най-тежко наказание

Окръжен съд – Пловдив призна подсъдимия Димитър Димитров  за виновен  в това, че на 5.8.2015 г. в с. Караджалово, обл. Пловдив, в съучастие със своя брат Ангел Димитров умишлено е умъртвил пастира А. А., като убийството е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост, поради което и на основание  чл. 116 ал.1 т.6 пр.2 и 3 във вр. с чл. 115 във вр. с чл. 20 ал.2 във вр. с чл. 54 ал.1 от НК  го осъжда на 18 години лишаване от свобода при първоначален строг на изтърпяване на така наложеното наказание.
Със същата присъда Димитър Димитров е признат за виновен в това, че на 5.8. 2015 г. в землището на с. Караджалово, обл. Пловдив, е отвлякъл А.А., като деянието е извършено от две лица, а именно Ангел Димитров и Димитър Димитров, като към отвлеченото лице е проявена особена жестокост и деянието е извършено по особено мъчителен и опасен за здравето на отвлечения начин, поради което и на основание чл. 142 ал.3 т.3 и т.4 пр.1 и 2 във вр. с ал.2 т.2 във вр. с ал.1 във вр. с чл.54 ал.1 от НК го осъжда на 15 години затвор.
На основание чл. 23 ал.1 от НК определя и налага едно общо най-тежко наказание на подсъдимия Димитър Димитров в размер на 118 години затвор при първоначален строг режим  на изтърпяване на така определеното общо най-тежко наказание.
Със същата присъда подсъдимият Ангел Димитров е признат за виновен в това, че на 5.8. 2015 г. в с. Караджалово, обл. Пловдив, в съучастие с Димитър Димитров умишлено е умъртвил А.А. , като убийството е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост, поради което и на основание чл. 116 ал.12 т.6 пр.2 и 3 във вр. с чл. 115 във вр. с чл. 20 ал.2 във вр. с чл. 54 ал.1 от НК го осъжда на 17 години затвор  при първоначален строг режим.
Със същата присъда Ангел Димитров е признат за виновен в това, че на 5.8. 2015 г. в землището на с. Караджалово, обл. Пловдив, е отвлякъл А.А. , като деянието е извършено от две лица, а именно Ангел Димитров и Димитър Димитров, като към отвлеченото лице е проявена особена жестокост и деянието е извършено по особено мъчителен и опасен за здравето на отвлечения начин, поради което и на основание чл. 142 ал.3 т.3 и т. 4 пр.1 и 2 във вр. с ал.2 т.2 във вр. с ал.1 във вр. с чл. 54 ал.1 от НК го осъжда на 14 години затвор
Окръжен съд – Пловдив осъжда Димитър Димитров да заплати на гражданските ищци А.С. и С. С. сумата от по 80 000 лева, обезщетение за неимуществени вреди. Окръжен съд – Пловдив осъжда подсъдимия Ангел Димитров да заплати на гражданските А.С. и С. С. сумата от по 80 000 лева, обезщетение за неимуществени вреди.  Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Апелативния съд в 15-дневен срок.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов