Избрани Новини

Благоевград ще е отново цветен и арт за Великден

Цветната арт инсталация се подрежда за трета поредна година

В Благоевград отново ще настане цветно, пролетно настроение. Започна монтирането на арт инсталациите по централната улица "Тодор Александров".  Пъстро и свежо ще стане преминаването по централните улици в областния център на Пиринско. Украсата от чадъри се превърна в любим акцент на жители и гости на Благоевград. В навечерието на светлия християнски празник – Великден, това е поредната изненада, която Община Благоевград поднася. Празничното настроение започна още с оригиналната и атрактивна украса, която бе монтирана пред сградата на общинска администрация, по кръговите кръстовища, пред Ларго Мол и цветните къщички на площад "Македония. Точно в тях, днес от 17.00 часа се откри "Работилничка за усмивки" с Куклен театър и Миглена Методиева.
Цветната арт инсталация от стотици чадъри се подрежда за трета поредна година и започва от сградата на Съдебната палата и продължава до Купола в областния център.
Чрез монтирането на цветните чадъри общинското ръководство цели да създаде пролетно настроение, както у жителите на града, така и у десетките хиляди туристи, които се очакват да пристигнат в Благоевград около богатата културна програма и големите фестивали, организирани от Общината.
Красивата арт инсталация се реализира със съдействието на дългогодишните партньори на Община Благоевград – „Карлберг“ - България, “Благоевград БТ“, Largo Mall, парк- хотел „Бачиново“, магазин „Sportdepo”, хотел „Монте Кристо“, Югозападен университет „Неофит Рилски“, казино „WinBet”, „Aterol“, БГ Радио, Francofolies.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов