Избрани Новини

Общинари от Струмица обмениха опит с македонски колеги

Срещата бе по проект “Въвеждане на възобновяеми енергийни източници и подобряване на енергийната ефективност в Струмяни и Василево“

На 10 и 11.04.2017 г. в Струмица, Македония, се проведе съвместно обучение организирано за 30 представители на общински администрации и мениджъри на публичната инфраструктура от Община Струмяни и Община Василево в рамките на проект “Въвеждане на възобновяеми енергийни източници и подобряване на енергийната ефективност в Струмяни и Василево“ по трансгранична програма България – Македония - ИНТЕРРЕГ-ИПП под заглавието "Повишаване капацитета на заинтересованите страни да прилагат политики за енергийна ефективност ".
Организатор на проведената дейност от съвместният проект беше Община Василево.
Лектори на съвместното обучение бяха ръководителят на проекта Василка Александрова и координаторът по проекта Симона Шонтевска.
Почетни гости и участници в инициативата бяха и кметовете на двете общини Емил Илиев и Ванчо Стоянов, които откриха и закриха обучението. Кметовете на двете общини запознаха участниците с настоящия проект и с предходни изпълнени съвместни проекти. Те се поздравиха за успешно реализираните вече съвместни проекти и изразиха готовност за успешно изпълнение на настоящия проект.
Кметовете си пожелаха здраве и сили на неуморно работещите си екипи за реализиране на бъдещи съвместни проекти и други инициативи.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов