Избрани Новини

Белишки деца проведоха открит урок на параклиса на Св. Мина

Планинските склонове около Белица са под покровителството на определен християнски светец

Белица е разположена в южните склонове на Източна Рила. Градът е обкръжен от планински склонове, всеки един от които е под покровителството на определен християнски светец – Св. Илия, Св. Спас, Св. Атанас, Св. Мина , Св. Петър, Св. Никола, Св.Димитър, Св. Богородица. Беличани вярват, че те бдят над Белица, защитават жителите й и гарантират святостта на града. На светите места местните хора са построили параклиси , които се посещават от жителите и гостите на града.
Децата от кръжок „Знание” при НЧ”Георги Тодоров-1885” проведоха открит урок на параклиса на Св. Мина, разположен на един от хълмовете на Белица, съобщиха от НЧ "Г.Тодоров-1885".
Ръководителят на кръжока, г-жа Георгиева разказа на кръжочниците за множеството чудеса, които извършва Свети Великомъченик Мина. Изцерение на тежко болни хора, бездетни семейства. Млади хора, които не намират подходящия спътник в живота си, как светията по негово застъпничество посочва подходящия за венчавка човек. За множеството чудеса, които върши Свети Мина, разбира се, след усърдна молитва от страна на хората, произлизаща от дълбочината на сърцето. С истинска вяра, отправиха своите молитви и децата от кръжока. Те от сърце и душа се помолиха на Светеца за здраве , мир и благоденствие на техните семейства и на всички хора в Белица.
Радостното е, че има и много молитви, които се отправят от благодарност, сподели ръководителката. Много хора, когато получат помощта от светията и благодатта на Бога, след това идват бързо да благодарят. Затова и Свети Великомъченик Мина се почита като бърз помощник. Св. Мина е закрилник на семейството, на бездомните и страдащите", разказа още на децата от кръжок „Знание” Йордана Георгиева.
Децата посетиха и параклиса на Св.Тодор, който се намира в близост до параклиса на Св.Мина.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов