Избрани Новини

Стотици хиляди тръгват на път за Великден

Около 40 000 българи тръгват към чужбина и в частност в Гърция, за да почиват

Огромни задръствания се очакват утре в посока Гърция, съобщи „Нова телевизия“. Около 40 000 българи тръгват към чужбина и в частност в Гърция, за да почиват по Великден. Очаква се и в понеделник (17 април) да се образуват големи тапи при завръщането на пътуващите.
По традиция голяма част от тях избират да пътуват още в днешния последен работен ден преди четирите почивни. От „Пътна полиция“ заявяват, че са взели мерки за добра организация на движението.
В първия почивен ден от Великденските празници от „Пътна полиция“ очакват най-засилен да е трафикът по магистралите „Люлин“, „Хемус“ и „Струма“. Полицейски патрули ще подпомагат трафика от София към трите автомагистрали.
Натоварено движение се очаква към ГКПП „Кулата“, към големите храмове, към Рилския, Бачковския и Троянския манастир, към морето и „Дунав мост“. Ще има засилени проверки за алкохол, наркотици и шофиране без книжки.
От „Пътна полиция“ съветват пътуващите да планират добре времето, в което ще пътуват и да не забравят, че по границите има по-засилени проверки заради новия регламент на Европейския съюз.

В същото време в Гърция влезе в сила забрана за движение на товарни автомобили по централната пътна мрежа, за да се облекчи пътният трафик.

Засилено е движението на леки автомобили, както вътре в страната, така и в посока към граничните пунктове с България, информира в."Български новини".

Хиляди гърци потеглиха за празниците към българските туристически обекти. В същото време днес е много силен потокът на влизащи в Гърция българи, които  предимно са предпочели хотели в северна Гърция.

Извънредни екипи на пътна полиция следят за нарушения, налагат високи глоби и дори свалят номерата на автомобилите. Проверяват водачите за употреба на алкохол, както и личните документи на пътуващите, за да не превозват нелегални имигранти.

Пуснати са и извънредни фериботи към островите, но билетите  и за тях са свършили или резервирани.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов