Деца ще правят въстанически знамена в Кюстендил - blagoevgrad.utre.bg

Деца ще правят въстанически знамена в Кюстендил

14 април 2017, 21:00 | blagoevgrdutre
  • Снимка:
    БНР

Това ще стане в дните 20, 21 и 22 април

Музейна работилница за деца на тема "Изработване на въстанически знамена" ще се проведе в Регионалния исторически музей в Кюстендил. Това ще стане в дните 20, 21 и 22 април 2017 г., съобщава Дарик.
Темата на априлската работилница е посветена на едно от най-паметните събития в нашата история, довело до възстановяване на българската държава след петвековно чуждо владичество - Априлското въстание. Важно място в неговата подготовка заема изработването на знамена, което се възлага на местни зографи и учителки. От голямо значение са отличителните знаци – разяреният лъв и думите "Свобода или смърт", които децата използват при изработването на своите "въстанически знамена". Така те се докосват до революционния дух на епохата и до желанието за свобода и независимост.

Заниманията, в които децата ще имат възможност да изработят копие на едно от знамената на Априлското въстание, ще се проведат на 20, 21 и 22 април 2017 г. от 14.00 до 18.00 ч. в специализирания Музеен кът за деца и любопитни възрастни, намиращ се при Археологическата експозиция на РИМ - Кюстендил на бул. "България" 55. Входна такса: 2,00 лв.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета