Избрани Новини

Руснаци посрещат Великден в Сандански

Те почиват в Сандански по 3-4 седмици

Не само българи и гърци, но и доста руснаци ще празнуват Великден в курорта Сандански, информира kmeta.bg. С всяка изминала година интересът на руските туристи към града се увеличава. Основните причини за наплива им са минералната ни вода и чистият ни въздух, твърдят туроператори и хотелиери в курорта.

Руснаците идват за дълга ваканция – повечето остават по 3-4 седмици, като съчетават отдиха с лечението в минералните извори. Особено популярна сред тях е градската хигиенна баня, която бе основно ремонтирана и разполага с един от най-добрите СПА центрове.

„Легловата база в Сандански е пълна на 100% още от първия ден на ученическата ваканция, същото важи и за курорта Мелник. Над 3000 туристи предимно от страната, Гърция и Русия ще празнуват Великден в двете населени места”, заявиха от Съюза на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в град Сандански.

Хотелиери и ресторантьори лъснаха и стегнаха базите си преди големия християнски празник. Здрава уборка се направи и край всички църкви и параклиси в общинския център и в останалите населени места. Почистено е и навсякъде оково Роженския манастир. „И гърците, и руснаците са много религиозни. Не пропускат да се помолят в храм и да запалят свещ. Присъстват и на част от тържествените служби в дните до и на самия Великден. Затова трябва да ги посрещнем подобаващо, да е чисто край всяка света обител”, казва отец Георги Сарадинов, който служи в църквата в Сандански.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов