Избрани Новини

На Великден Елешница отбелязва своя празник

Тържеството ще започне с концерт на самодейци от НЧ "Западнородопски лъч-1906“

На Великден /16.04./ с. Елешница отбелязва своя празник на населеното място. Тържеството ще започне с концерт на самодейци от НЧ „Западнородопски лъч-1906“ в 10.00 ч. на площада в Елешница.
В 10.30 ч. 3-те махали на селото ще представят кукерската традиция по гонене на злите сили-обичай, заради който идват стотици туристи в населеното място. Празничната програма ще завърши с концерт на Мария и Магдалена Филатови, който ще започне в 18.00 ч. на площада.
На втория ден от Великден /17.04./ своя празник отбелязва с. Годлево. В 09.00 ч. ще бъде отслужена тържествена литургия в църквата „Успение Богородично“. От 10.00 ч. самодейци от НЧ „Христо Ботев“ ще изнесат празничен концерт на площада в селото.
В 12.00 ч. за здраве на жителите на селото ще бъде направен курбан, а от 19.00 ч. на площада жителите и гостите на населеното място ще могат да чуят любими фолклорни изпълнители и състави.
На същия ден от 11.00 ч. на централния площад в Разлог ще се проведе Великденски концерт. В него ще вземат участие Детски танцов състав, с ръководител Мария Калоянова, Детска фолклорна група, с ръководител Светла Копанарова, Танцов ансамбъл "Разложанче", с ръководител Данаил Атанасов, Ансамбъл "Разложки мераци", с ръководители Благой Юруков и Райна Асева и Фолклорен ансамбъл от гр. Крива паланка. Концертът се организира от Община Разлог, НЧ "15.09.1903-1909" и Ансамбъл "Разложки мераци".



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов