Избрани Новини

Великденски концерт подариха на банскалии

Народните певици Калина и Невена успяха да направят истински празник в сърцето на Банско

Община Банско и читалище „Никола Вапцаров” за поредна година подариха на жителите и гостите на планинската община пъстър Великденски концерт. Народните изпълнителки Калина и Невена успяха да направят истински празник в сърцето на Банско, а най-темпераментните не се сдържаха и се хванаха на хорото.
Четири девойки, пременени в народни носии, раздадоха 700 великденски яйца на всички присъстващи за здраве и благоденствие. Кметът на общината, Георги Икономов, поздрави събралите се с думите: „Нека в този най-светъл на всички християни ден, отново да се обърнем към смисъла на възкресението, към истински важните неща в живота – вярата, любовта и разбирателството помежду ни.” „Нека семействата ви бъдат заедно с Вас, за да споделите с тях радостта от празника. Нека Христос бди над вас, закриля делата ви и да бъде мирно всичкото съществуване занапред. Пожелавам на всички живот и здраве! Честито Възкресение Христово!” добави още той.
Десетки деца се включиха в станалото вече традиция великденско надчукване с яйца. Най-добрите от всеки отбор премериха сили един срещу друг на сцената, където пред погледа на всички, стана ясен притежателя на най-здравото яйце – Елиа Иванова. Шестгодишната победителка получи кошница с бански деликатеси за великденската трапеза и червено яйце, подарък от кмета.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов