Избрани Новини

Нова беседка и пейки изградиха на "Белата чешма" край Полена

Новините

19-04-2017, 15:01

Снимка:

simitli.info

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Млади журналисти от Симитли изработиха реклама за училището си

Беше извършен и водосвет

В последния ден от Великден жителите на село Полена се събраха за една прекрасна кауза. Осветиха нова беседка на „Белата чешма“, на пътя посока село Сушица. Създаването на беседката и мястото за отдих е по идея на кмета на селото Веселин Топузов, който още преди да стане кмет се зарекъл да съгради навес на мястото до чешмата. Мястото е много приятно за отдих и почивка под дебелата сянка на многогодишни орехи. Там на „Белата чешма“ минават стотици жители на община Симитли, а и  не само, за да напълнят вода. От години местните  пият само такава вода, защото е много различна и вкусът е много по- добър.

Благородното дело е финансирано от кмета на Община Симитли Апостол Апостолов, а с доброволния труд на жителите на село Полена беседката с новите пейки и маси става реалност само за 5 дни. Вчера на мястото бе даден курбан, а жертвеното животно бе дарено от Борислав Мутавджийски.  Отец Бисер отслужи тържествен водосвет на мястото и поръси всички гости със светена вода за здраве.

"Искахме мястото да стане по- приветливо, през лятото деца с колела, майки с малките си деца се разхождат по пътя тук. Спират да пият вода и да си отдъхнат, за това построихме навес с пейки, за да може да постоят и да се насладят на красивата природа”,  каза кметът на Полена Веселин Топузов. На освещаването присъстваха освен кмета  Апостолов, председателят на ОбС Симитли- Владимир Христов, кметът на село Крупник Иванка Чакалска, кметският наместник на село Сушица Георги Митрев и много приятели и гости, съобщиха от Община Симитли.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов