Избрани Новини

Осветиха новия въжен мост край Разлог в местността Варвара

Проведе се околийски събор, посветен на св. Варвара

Негово Високопреосвещенство митрополит Серафим, свещеници от Разложка духовна околия, три храма от селата Елешница, Баня и Белица и стотици миряни преминаха по новия въжен мост, възстановен и построен от община Разлог, към местността св. Варвара

С Божествена света литургия в храма в Баня, отслужена от Негово Високопреосвещенство митрополит Серафим, започна околийският събор, посветен на св. Варвара. Три храма от две общини са организатори на църковното сборище.
Въпреки дъжда стотици миряни се стекоха, за да участват в литийното шествие до светилището и участват във водосвета на новия въжен мост и вкусния курбан, благословен за здраве на строителите.
"Община Разлог построи моста със собствени средства и въпреки тежките икономически проблеми пред страната и пред всички нас, възстановихме светлия път към светилището. Да е честит на всички миряни, жители и гости! "- каза Красимир Герчев, кмет на община Разлог.
Светлият път към светилището на св. Варвара и лечебните минерални извори е възстановен, а миряните седнаха на благословен обяд и курбан в прослава на Бога и строителите на моста.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов