Избрани Новини

Кюстендилецът Петър Христов е най-добрият барман на България

Петър Христов спечели приза най-добър барман на България на 27-то Национално първенство на Българската асоциация на барманите, предаде Дарик. Кюстендилецът бе най-добър в категорията „Класически коктейл”. Той получи специална купа, под формата на шейкър, парична награда от 1 500 лв., медал и сертификат. Петър Христов ще представя България на Световното първенство за бармани в Копенхаген през октомври.
Кюстендилецът впечатли съдиите с коктейл Ако теб те нямаше”.
Рецептата включва: кори от грейпфрут, зрънца от нар, по 20 мл ром, ликьор и сироп- виолетка, и 5 мл амарето. Накрая, всички участници трябваше да долеят до 200 мл с шампанско.

Надпреварата за най-добър барман бе в 3 рунда. Първият бе за бързо смесване на 3 коктейла, за 1, 40 мин. Петър Христов тук дава второ време. Следва втори рунд с тест от 50 въпроса. 12-те най- добри продължават към финалния 3-ти рунд - Коктейли с шампанско.  Съдии наблюдават цялото техническо изпълнение, чистотата на работното място, начина, по който се изработва украсата. Кюстендилецът прави цвете от манго. Накрая всеки финалист прави коктейла си в 5 дози за 6 минути. Отново всичко е пред погледа на съдии.

„Много съм щастлив и очаквам с вълнение Световното първенство в Копенхаген. Това е успех и за Кюстендил”, каза Петър Христов. Той бе втори на първенството през миналата година, но през 2017 г. „разби” конкурентите си.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов