Избрани Новини

Деца от Благоевград и София почетоха Македончето

Членовете на Регионален клуб "Традиция” направиха атрактивна възстановка на Априлските събития

Вчера в двора на родната къща Георги Измирлиев – Македончето в Благоевград се проведе тържество, посветено на 166 години от рождението му.
Мероприятието се откри от уредника в отдел „Българските земи ХV-нач. на ХХ в.” при РИМ-Благоевград д-р Елена Чалгънова, която поздрави участниците и присъстващите гости. Специални гости на тържеството бяха ученици и учители от 121 СУ „Георги Измирлиев” от София.
Ученици от 6 ”а” и 6 ”б” класове при V-то СУ „Георги Измирлиев” - Благоевград представиха патриотичен рецитал. Прекрасните изпълнения на фолклорна формация „Веселина” при Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, създадоха необходимото празнично настроение. Членовете на Регионален клуб „Традиция” направиха изключително атрактивна възстановка на Априлските събития от 1876 г. Председателят г-н Митко Зрънчев разказа интересни факти от историята на клуба, показа оригинални образци на оръжие, използвано от четниците по време на въстанието.
Тържеството приключи с приповдигнато, празнично настроение и положителни емоции, както за участниците, така и за гостите от София.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)