Благоевград посреща грации от клубове по художествена гимнастика - blagoevgrad.utre.bg

Благоевград посреща грации от клубове по художествена гимнастика

23 април 2017, 08:00 | blagoevgrdutre
  • Снимка:
    Община Благоевград

    Над 200 деца ще се състезават

Първи турнир "Приятели на КХГ "Пирин“ започва от 10 часа

Над 200 деца от различни клубове по художествена гимнастика ще вземат участие в първия турнир „Приятели на КХГ „Пирин“ и Благоевград“. Състезанието ще се проведе на 23 април от 10:00 часа в зала „Скаптопара“. В него ще се включат представители на  клубове по художествена гимнастика “Левски“, ЦСКА, “Ритмика“-София, СК “Финес“-Костинброд, „Велбъжд“-Кюстендил, Дупница и др.
КХГ „Пирин“ бе основан през 2014 година в Благоевград, в резултат на усилията на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов за  разширяване и обогатяване палитрата на практикуваните спортове в общината.    Благоевград е сред малкото общини, които предоставят базите, общинска собственост, за безвъзмездно ползване от спортните клубове. Условието е  клубовете да са регистрирани като юридически лица, с нестопанска цел, работещи в обществена полза на територията на общината.
Сред спортните бази общинска собственост, които се ползват от спортистите, са стадион „Христо Ботев", зала „Скаптопара",  Спортен интернат, игрищата в село Рилци и др. Беше изграден и нов плувен басейн с олимпийски размери в кв. „Еленово".Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета