Избрани Новини

Благоевград посреща грации от клубове по художествена гимнастика

Първи турнир "Приятели на КХГ "Пирин“ започва от 10 часа

Над 200 деца от различни клубове по художествена гимнастика ще вземат участие в първия турнир „Приятели на КХГ „Пирин“ и Благоевград“. Състезанието ще се проведе на 23 април от 10:00 часа в зала „Скаптопара“. В него ще се включат представители на  клубове по художествена гимнастика “Левски“, ЦСКА, “Ритмика“-София, СК “Финес“-Костинброд, „Велбъжд“-Кюстендил, Дупница и др.
КХГ „Пирин“ бе основан през 2014 година в Благоевград, в резултат на усилията на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов за  разширяване и обогатяване палитрата на практикуваните спортове в общината.    Благоевград е сред малкото общини, които предоставят базите, общинска собственост, за безвъзмездно ползване от спортните клубове. Условието е  клубовете да са регистрирани като юридически лица, с нестопанска цел, работещи в обществена полза на територията на общината.
Сред спортните бази общинска собственост, които се ползват от спортистите, са стадион „Христо Ботев", зала „Скаптопара",  Спортен интернат, игрищата в село Рилци и др. Беше изграден и нов плувен басейн с олимпийски размери в кв. „Еленово".



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов