Над 200 малки грации показаха умения и талант - blagoevgrad.utre.bg

Над 200 малки грации показаха умения и талант

23 април 2017, 20:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Благоевград

Проведе се първият турнир "Приятели на КХГ "Пирин“ и Благоевград“.

Над 200 деца от клубове от цялата страна взеха участие в  Първия турнир „Приятели на КХГ „Пирин“ и Благоевград“. Спортната инициатива беше открита от заместник-кмета по култура и хуманитарни дейности в Благоевград Христина Шопова, която декларира готовността на кметския екип да продължи да помага и да подкрепя развитието на спорта, и в частност художествената гимнастика.
„Поздравявам ви от името на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов. Сигурна съм, че организирането и провеждането на турнира е първата стъпка, но няма да бъде последната. Благоевград заслужава да има художествена гимнастика, затова Общината ще продължи да подкрепя този спорт“, каза в част от приветственото си слово зам.кметът Христина Шопова и пожела на състезателите здраве и единство.
В рамките на няколко часа малките гимнастички демонстрираха прецизност, грациозност и стил. Те впечатлиха съдии, родители и гости на Благоевград и бяха отличени със златни медали, грамоти и подаръци.
Турнирът „Приятели на КХГ „Пирин“ и Благоевград“ се провежда за първа година в Благоевград, като идеята на организаторите е той да стане традиционен.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета