Екологична образователна програма зарадва децата в Благоевград и Белово - blagoevgrad.utre.bg

Екологична образователна програма зарадва децата в Благоевград и Белово

24 април 2017, 18:00 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  ДНП "Рила"

 • Снимка:
  ДНП "Рила"

 • Снимка:
  ДНП "Рила"

 • Снимка:
  ДНП "Рила"

 • Снимка:
  ДНП "Рила"

С голям интерес преминаха инициативите на ДНП "Рила“ за Световния ден на Земята

Дирекцията на „Национален парк „Рила“ и партньори проведоха разнообразни инициативи за Деня на Земята. Тази година той се проведе под мотото „Повишаване на знанията за околната среда и климата“. Отбелязването на деня стартира с екологична образователна програма в Благоевград и Белово.

Ученици от ХІ и ХІІ класове на Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“- Благоевград  научиха повече и за биоразнообразието и водното богатство на Югозападна България и Национален парк „Рила“. Експерти взеха за анализ водни проби от река Благоевградска Бистрица и запознаха гимназистите с темите на Световния ден на Земята.

 Към зелените инициативи се включиха и учениците от III б клас на СУ „Александър Иванов – Чапай“ – гр. Белово. С прожекция на филмчето „Ози Озон“ и презентация за НП Рила децата научиха любопитни и интересни за  парка, неговата жива и нежива природа и начините за опазването му. Децата изненадаха с подготвени от тях постери и рисунки на тема „Денят на Земята“.
В Националния дворец на децата – София за пета поредна година бе проведено Националното ученическо състезание от V до VІІІ клас „Природата – наш общ дом”. Членовете на ученическия клуб „Приятели на Национален парк Рила” към ЦПРЛ-Център в представиха презентациите „25 години от обявяването на Национален парк Рила“, „Екологична характеристика на гр. Благоевград“ и „Опазването на въздуха от замърсяване“.

Инициативите по повод Деня на Земята продължиха и в Посетителския център на Национален парк „Рила“ в Паничище и Посетителския информационен център  в Самоков, където бе организиран Ден на отворените врати. Общо 40 посетители от страната и чужбина се запознаха с дейността на парковата дирекцията и уникалната природа в националния парк.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета