Избрани Новини

Първо място извоюва Танцов клуб "Пирински наниз" - Разлог

Мисия Разлог

24-04-2017, 20:00

Снимка:

Община Разлог

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Представи се отлично на Националния танцов фестивал във Велико Търново

Танцьорките от ТК "Пирински наниз" - Разлог с ръководител Мария Калоянова, спечелиха безапелационно Седмия национален фестивал на любителските клубове по танци „Болярско надиграване” във Велико Търново. Дворецът на културата и спорта в старата столица събра стотици танцьори от цялата страна, които показаха на сцената изключителни умения в танците и пресъздаването на емоция, традиция, бит и обичаи. Във фестивала, който се проведе под патронажа на кмета Даниел Панов, взеха участие 28 школи от София, Пловдив, Велико Търново, Хисаря и др. Надпреварата бе изключително оспорвана, а групите бяха оценявани по стил, емоционалност на изпълнението, елементи, хореографско изпълнение и др.
Домакините признаха, че отдавна не са се докосвали до магията на танците и обичаите по начина, по който участниците от Пиринския край успяха да ги пресъздадат.
Ръководителят на танцовия клуб Мария Калоянова посвети наградата и първото място, спечелено от самодейците от НЧ „15.09.1903-1909“, на хората на Разлог - истинските ценители и пазители на културата и народното творчество.
Това е второ отличие за Танцов клуб „Пирински наниз“, който е основан през 2014 г. Дамите спечелиха още един оспорван танцов конкурс през есента на 2015 г. на фестивалъа"Мизия пее и танцува", който се провежда ежегодно в Плевен.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов