Избрани Новини

В Благоевград продължава кампанията за извозване на отпадъци

Мисия

25-04-2017, 10:57

Снимка:

Община Благоевград

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кухнята за бедни в Благоевград приготвя празнична трапеза

Приемат опасни и битови стари вещи

Продължава кампанията на Община Благоевград за събиране на опасни отпадъци от домакинствата. Тя е в рамките на два дни - 24 и 25 април. За целта се организира мобилно извозване на отпадъци от няколко пункта в града. Безплатно се приемат живак и живаксъдържащи уреди, лакове и бояджийски материали, домакински препарати и химикали, мастила и замърсени опаковки, фармацевтични продукти с изтекъл срок на годност.

Днес, 25 април от 10:00 до 12:30 часа специално оборудван микробус приема отпадъци на паркинга на улица „Свобода“ и ул. „Симеон Радев“ . От 13:00 до 16:00 часа същия ден отпадъци могат да бъдат предавани в квартал „Струмско“, при уширението на ул. „Битоля“. 

Паралелно с кампанията за опасни отпадъци, Община Благоевград организира събиране на отпадъци от излязло от употреба електрическо и електронно оборудване. Жителите на Благоевград ще могат да предават своите стари печки, хладилници, телевизори, дребни домакински уреди, цифрови фотоапарати, мобилни и безжични телефони и друга електрическа и електронна техника, които ще бъдат извозвани безвъзмездно.
Целта е чрез реализиране на двете кампании жителите на община Благоевград да бъдат улеснени, а околната среда да бъде защитена от вредното влияние на горепосочените отпадъци.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов