Избрани Новини

XIX Национален ученически празник "За хляба наш…“ стартира в Благоевград

Празникът е посветен на Международния ден на Земята

Благоевград отново събира ученици от цялата страна за откриването на XIX Национален ученически празник „За хляба наш…“. Празникът е посветен на Международния ден на Земята - 22 април и се  организира със съдействието на Община Благоевград, Министерството на образованието и науката, Националния дворец на децата, РУО-Благоевград и Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.
Началото ще бъде поставено на 25 април от 16:00 часа в зала „22 септември“, където  ще бъдат подредени изложби на детски рисунки, творби на приложното изкуство, макети, обредни и празнични хлябове, старинни пособия за производство и приготвяне на хляб. Ще бъде направен ритуал за благославяне на хляба пред погледа на децата и гостите. След това програмата ще продължи с награждаване на учители, ръководители и институции от името на Община Благоевград, РУО, МОН, НДД. Програмата за деня ще завърши с детска дискотека в Младежки дом- Благоевград, която ще започне в 18:30.
Програмата ще продължи със защита и научни разработки на участниците върху  темата „Никой не е по-голям от хляба“ от 9:00 часа в Община Благоевград в зала №5. Обреди и драматизации ще бъдат показани със сценично представяне в зала „22 септември“ в 10:00 часа. Участниците в празника ще поемат по пътя към Стобските пирамиди в 12:00 часа за обиколка на града с  опознавателна   цел. В екскурзията ще бъдат включени групите, които са дали предварителна заявка.
Организаторите на ученическия празник „За хляба наш…“ са подготвили кулинарно-практическо състезание за всички участници, което ще започне в 15:30 часа. Отличените участници, институции, школи и ръководители в конкурсите ще бъдат наградени в 18:00 часа в зала „22 септември“. След това ще бъде закриването и финалът на XIX Национален ученически празник „За хляба наш…“
 „За хляба наш…“ има за цел да  запознае децата с традициите, свързани с хляба и хлебните продукти, да обогати научните познания за производството и значението на хляба, да създаде  интерес към професиите, свързани с производството на хляб. Идеята на ученическия празник е да запознае подрастващите със съвременните изисквания и норми за хлебопроизводството и да формира знания, умения и навици за здравословно хранене и здравословния начин на живот.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)