Избрани Новини

Семейства на наркозависими от Благоевград получиха хранителни помощи

Животът

25-04-2017, 20:46

Снимка:

Православен информационен център Благоевград

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

И тази неделя нахраниха сто бедни благоевградчани

Кухнята за бедни в Благоевград приготвя празнична трапеза

За десета поредна година Православният център и Общинският съвет по наркотични вещества им помагат

За десета поредна година семейства на наркозависими от Благоевград получиха хранителни помощи за големия християнски празник Възкресение Христово. През 2007 г. по молба на д-р Теменужка Любенова, председател на Общинския съвет по наркотични вещества, до блажено починалия Неврокопски митрополит Натанаил, с негова благословия Неврокопска св. Митрополия подготвя хранителни пакети за около петдесет семейства от Благоевград, изпаднали в крайна бедност поради бедата, сполетяла техните деца – да станат жертва на дрогата. 

В помощ на това дело през тези години се провеждат ежегодни кампании, организирани от Младежкия съвет по наркотични вещества, за Рождество Христово и за Великден и много ученици, студенти и граждани активно се включват със събирането на дълготрайни хранителни продукти. С откриването на Православния информационен център на Неврокопска митрополия през 2009 г. предаването на пакетите на семействата се улеснява и с тях започват да се провеждат срещи и беседи със свещеници. 
През декември 2016 г. бе проведена успешно акцията „Приятели, наши връстници гладуват“, където се събраха около 1500 кг, достатъчни за направата на богати пакети за повече от 100 семейства в нужда. Активно в кампанията се включиха ученици от II ОУ „Димитър Благоев“, СУИЧЕ „СВ. Климент Охридски“, VIII ОУ „Арсени Костенцев“ , студенти, граждани и хранителната верига Кауфланд.
За Възкресение Христово 2017 г. семействата отново получиха хранителни помощи, подпомогнати от църковното настоятелство на църква „Св. Николай“ в благоевградския квартал „Грамада“.
Всеки може да се включи и некампанийно, като закупи хранителни продукти с дълъг срок на годност и ги донесе в Православния център или в стая №516 на Община Благоевград в ОбСНВ, и те ще достигнат до семейства, гладуващи и унищожени от дрогата.  



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов