Избрани Новини

Наградиха победителите в "За хляба наш…“

Отличията връчи заместник-кметът по строителство и сигурност на oбщина Благоевград инж. Янко Янков

С официално награждаване бе закрит XIX Национален ученически празник „За хляба наш...“. Отличията връчи заместник-кметът по строителство и сигурност на oбщина Благоевград инж. Янко Янков. Той поздрави всички участници от името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов. 
Заместник-кметът награди младите творци, които са написали есета в първата категория „Есе и разказ“. Първо място спечели Ванина Калъпсъзова, ученичка от 11 клас в ПГ „Пейо Яворов“, Петрич. Втората награда бе за Александра Стайкова от 10 клас в ПГ „Пейо Яворов“,  Петрич. На трето място бе класирано есето „Първият хляб“ на единадесетгодишната  Магдалена  Борисова от 104 ОУ „Захари Стоянов“, София.  
В различните категории участниците бяха оценени от компетентно жури от специалисти в областта на науката и изкуството. Една от новостите, която бе въведена тази година, бе оценяването на категорията „Есе и разказ“. За първа година комисията отличи анонимни разработки на участниците.
Центърът за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград получи една от най-ценните награди в категория за „Драматизация“. Тя отиде при децата от театрална школа „Щурчо“ под ръководството на Юлия Дживджорска.
По време на двата конкурсни дни децата на Благоевград  и региона се представиха своите знания, умения, разработки, есета, проекти, драматизация. Участниците научиха много за традициите и направата на свещената храна и мериха сили в различни състезания.
Програмата беше богата и разнообразна. Учениците с интерес се включиха в участието на кулинарно-практическо състезание и в сценичното представяне на обреди и драматизации. В програмата имаше защита на научни разработки по темата „Никой не е по-голям от хляба“, където децата с добри доводи и знания застанаха зад разработените презентации.
XIX Национален ученически празник „За хляба наш…“ се  организира със съдействието на Община Благоевград, Министерството на образованието и науката, Националния дворец на децата, РУО-Благоевград и Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов