Избрани Новини

Лифтът над Банско работи на празничните дни

Започва работа в 8.00 часа и приключва в 16.30 часа

Кабинковият лифт от Банско до Бъндеришка поляна работи за туристи по празниците в началото на май. От 29 април до първия ден на месец май и от 6 до 8 май съоръжението ще вози гости на курортния град. То започва работа в 8,00 часа и приключва в 16,30 часа.

През месец юни в дните от понеделник до петък лифтът ще работи, но не постоянно. Кабинката ще тръгва в 8.00 часа, ако има желаещи да се качат в планината. Ще се пуска съоръжението чак в 16.30 часа, за да върне обратно в града планинарите.

Кабинката ще работи всеки ден през юли с работно време от 8.00 часа до 16,30 часа, а през август  ще е с удължено работно време до 18.30 часа. С работното време от юли ще функционира лифтът от 1 до 24 септември. От 25 септември до 30 ноември само в дните от понеделник до петък ще вози туристи в планината в 8.00 часа и ще ги връща в Банско в 16.30 часа.

През летния период групи от над 50 души могат да заявят качване в Пирин с кабинковия лифт и ползването на други съоръжения. За целта трябва да го направят ден по-рано в офиса на фирма „Юлен" на началната станция на кабинковата въжена линия, информират от фирмата.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов