Избрани Новини

В Сандански бе представена книга, посветена на Мелник и Свети Врач

Авторът Георги Коцев е първият основател на НЧ "Отец Паисий-1919“

В края на миналата седмица в Сандански бе представена книга, посветена на Мелник и Свети Врач от Георги Коцев –  стожер на българската просвета, първия основател на НЧ „Отец Паисий-1919“. В интересни разкази и информация за „Из забравеното героично минало на Мелник и Свети Врач“ големият български историк Цочо Билярски „потопи“ всички присъстващи в отминали времена на история и слава.

Срещата, която се състоя в препълнената зала на Общински съвет – Сандански, бе открита от заместник-кмета на община Сандански Зорица Органджиева, която благодари на всички присъстващи за интереса към едно позабравено, но героично минало на Мелник и Свети Врач. Кметът Кирил Котев отправи призив да не забравяме нашата история, а Негово Високопреосвещенство Неврокопският  митрополит Серафим благодари за поканата да присъства и изрази своята надежда, че тази книга би дала малко повече яснота върху личността на Яне Сандански.

Събитието бе уважено от част от ръководството на община Сандански, местни автори, творци и общественици, както и иконом Георги Танчев, архиерейски наместник на Сандански , свещеник Йордан Аврамов, председател на храм „Св. Георги“ - Сандански, иконом Георги Сарадинов,  председател на храм „Св. Св Козма и Дамян“ - Сандански и други.

Издател на книгата е Христо Георгиев от Издателство „Синева“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов