Избрани Новини

В Гърмен танцуваха и пяха състави от пет страни

Имаше кулинарни изложби, спортни състезания и музикални програми

Неофициално, с похода до старото село Дебрен бе даден старт на празниците на община Гърмен, а официално им откриване с издигане на българското знаме на 18.04.2017 г. направи кметът на общината Минка Капитанова.

Кулинарните изложби, спортните състезания и музикалните програми, подготвени от децата от детските градини, училищата, техните родители и учители, и самодейците към читалищата, оставиха незабравими спомени у жителите и гостите на селата Балдево, Огняново, Рибново, Горно Дряново, Гърмен, Дебрен, Дъбница и Долно Дряново.

Както винаги, така и тази година, кулминацията на празниците на община Гърмен бе Международния фолклорен фестивал „Да пеем и танцуваме заедно“, който се проведе за осма поредна година. Парадното шествие на участниците във фестивала, концертите на българските групи през първата вечер и на гостите от Гърция, Македония, Молдова и Румъния - през втората, направиха незабравими и тези празници. Поради големия брой на чуждите групи тържественият концерт продължи над 3 часа. Феерия от цветове и танци радваше очите на публиката. Съчетани в едно на пъстрата сцена - песните, танците и музиката, останаха в сърцата както на участниците, така и на присъстващите. Останали очаровани от организацията на фестивала и гостоприемството на хотелите от общината, самите участници са живата реклама за културното и туристическо популяризиране на региона, която е една от основните цели на фестивала.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов