В Разлог издават сборник за 60-годишния юбилей на музея - blagoevgrad.utre.bg

В Разлог издават сборник за 60-годишния юбилей на музея

03 май 2017, 13:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Разлог

В сборника ще бъдат публикувани доклади от кръглата маса, която ще се проведе на 19 септември

Договорът за съфинансиране между Министерството на културата и Исторически музей–Разлог за издаване на сборник, посветен на 60-годишнината от създаването на музея, бе подписан в края на месец април.
Музеят кандидатства за целево финансиране, а дофинансирането ще поеме Община Разлог. В сборника ще бъдат публикувани доклади от кръглата маса, която ще се проведе на 19 септември 2017 г. в малката зала на НЧ ,,15.09.1903-1909“.
Кръглата маса ,,Разлог–документи, личности и събития” ще бъде посветена на юбилея на Исторически музей – Разлог, 180 г. от рождението на Васил Левски и 105 г. от Освобождението на Разлог.
,, Досега историята на музея не е добре проучена и това ще бъде една от основните задачи в този сборник. Затова се обърнахме с молба към Министерството на културата за целева подкрепа за финансиране на сборник, посветен на юбилея. Благодаря и на кмета на Община Разлог инж. Красимир Герчев, който разреши дофинансирането на научното издание за нашия юбилей", каза директорът на Исторически музей-Разлог Христина Манова.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета