Избрани Новини

Петрич продължава празненствата

Животът

05-05-2017, 08:00

Снимка:

blagoevgrad.utre.bg

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Петрич на 6 май празнува

Община Петрич подреди изложба във Военната академия

Днес от 10 часа на градския площад започва традиционната проява "Парад на професиите”

Продължава празничната програма за Деня на Петрич. Проведоха се досега турнир по тенис на корт за Купата на кмета /29 и 30 април/ и турнир по тенис на маса /29 април/, беше открит XVIII Международен детски конкурс „Южни слънца”, организиран от Общински детски комплекс и Община Петрич. В Историческия музей бе открита изложба „1110 години от смъртта на Борис I Михаил ”, а ден по-късно в НПМ „Самуилова крепост” бе открита фотоизложбата „Непознатият Петрич”.

Днес от 10.00 ч. на градския площад започва традиционната проява „Парад на професиите” организирана от ПГИТ „Проф.д-р Асен Златаров” и Община Петрич. От 11.00ч. на пешеходната алея пред Пощенската станция ще бъде официалното откриване на Арт фестивал – изложба на местни и гостуващи художници. Организатори на проявата са клуб „Творци на Петрич” и Общината. От 18.00ч. започва празничната програма „Гергьовска люлка” на поляната до храм „Свети Георги”. Участие в нея ще вземат възпитаници на Общинския детски комплекс, НЧ „Братя Миладинови - 1914”, Стоян Андонов, Катя Андонова, Владислав Вълчев, Любен Стоянов. В 20.00 ч. на градския площад се поставя началото на концерт под надслов „Петрич – моят град”. Освен местни състави и изпълнители гостуваща е група „Фондацията”.

На 6.05. в 11.00 ч. на сцената на градския площад започва празничната програма „Гергьовден е…” с участието на художествени фолклорни колективи и изпълнители от община Петрич, специална изява на Володя Стоянов с група „Щуро маке” и на гостуващ от Струмица ансамбъл "Тримери”.                               

В дните от 5.05. – 8.05. се организират спортни игри за деца в ромските квартали на Петрич, на 6.06. от 9.00 ч. ще се проведе турнирът по ловна стрелба, а в 10.00ч. се поставя началото на традиционната велообиколка на община Петрич.

На Гергьовден в Петрич за първи път ще има и демонстрация по слаклайн и кендема в градинката срещу сградата на Общината.

Проявите завършват на 7.05. с общоградски поход до връх Конгур /20-ти юбилеен/, скоростно изкачване до хижа "Беласица" и демонстрация там по слаклайн.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов