Избрани Новини

35 изпълнители от 6 държави ще изнесат концерти в Разлог и Баня

Концертът на 6 май ще започне от 19 часа пред старата турска баня в сeло Баня

На 6 и на 7 май жителите и посетителите на с. Баня и на град Разлог ще могат да се насладят на артистична атмосфера по време на концертите, които 35-те младежи ще изнесат за тях.
Концертът на 6 май ще започне от 19:00 часа пред старата турска баня в с.Баня, със съдействието на НЧ „Просвета“ и ще бъде поздрав към местното население от музикантите по случай Гергьовден.
На 7 май от 12:00 часа ще стартира концертът в Разлог в парковото пространство около водната алея в центъра на града.
Отново на 7 май, но от 14:00 часа, младежите ще покажат, че освен музикални умения имат и спортни заложби, като се включат в световната инициатива „World Run“, която се провежда всяка година в един и същ ден и час по целия свят.
Младежите са участници в проект “Music as Universal Spice for Intercultural Communication” – MUSIC, изпълняван от сдружение „Международни инициативи за сътрудничество“ (МИС) и финансиран по програма „Еразъм +“. Спортната инициатива, която ще се проведе в Разлог и тази година е по идея на Доротея Росита Нюбер, доброволка към сдружение МИС.
В десетте дни на мероприятието артистите освен, че ще композират съвместни музикални парчета, но и ще промотират теми като междукултурно и междурелигиозно общуване, мирно и толерантно съжителство и борба срещу агресията и радикализма, като ще използват музиката като обединяващ елемент.
Спортната инициатива е под наслов „Тичам за тези, които не могат“. Световното спортно събитие се провежда в подкрепа на хора в инвалидни колички и хора с гръбначни изкривявания. Инициативите са част от проект MUSIC и световната инициатива „World Run“ и се случват по време на Европейската седмица на младежта 2017.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов