Избрани Новини

Зрелостници станаха общинари за един ден в Банско

Присъстваха на оперативката на кмета Георги Икономов и неговите заместници

По примера на фондация „Джуниър Ачийвмънт България” и тяхната инициатива „Мениджър за един ден”, община Банско инициира среща със зрелостници от своите професионални гимназии под надслов „Общинар за един ден”.
Инициативата на местната администрация е гимназистите да се запознаят по-отблизо с работата в нея и да се потопят за няколко часа в реалната работна обстановка. Осем дванадесетокласника от Професионална гимназия по електроника и енергетика, Професионална лесотехническа гимназия „Никола Вапцаров” и Професионалната гимназия по селско стопанство и туризъм „Алеко Константинов” присъстваха на оперативката на кмета Георги Икономов и неговите заместници, като се запознаха с текущите задачи на ръководството. Учениците посетиха отделите „Териториално и селищно устройство”, „Икономическо развитие” и „Обслужване”, а началникът на всеки един от тях им представи дейността на ръководения от него отдел, естеството на работа и отговорностите на всеки един служител.
Кметът Георги Икономов ги запозна с работата на общината и нейната структура. „Към община Банско функционира Младежки консултативен съвет, който заседава редовно и дава възможност на младежите в нашата община да бъдат в течение с извършваните проекти и дейности на територията й. На тези срещи търсим мнението на младите във връзка с изпълнявани от нас проекти или политики” допълни Икономов и ги покани да се включат в дейността на Съвета и да бъдат активни граждани на Банско.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов