Избрани Новини

Обсъждат трафика на хора в ЮЗУ

Информационният форум започва в 10 часа

Информационен форум със студенти от ЮЗУ "Неофит Рилски" на тема "Доброволчеството - стратегически приоритет за превенция на престъплението трафик на хора. Аудио-визуалните изкуства като социални аспекти на индикативната превенция" се провежда днес от 10:00 ч. в зала 114 на ЮЗУ "Неофит Рилски". Организатори са Центърът "Кариерно развитие" ЮЗУ "Неофит Рилски", Катедра "Телевизионно, театрално и киноизкуство" и Местната комисия за борба с трафика на хора-Благоевград в партньорство с Община Благоевград. Модератори са доц. д-р Емил Маджаров - психолог, преподавател по юридическа и пенитенциарна психология в ЮЗУ "Неофит Рилски", д-р Ирина Китова - ментор на екип от студенти - доброволци, Христо Калоферов - журналист, Любка Костадинова, секретар на Местната комисия за борба с трафика на хора - Благоевград
ПРОГРАМА:
10:00 - 10:30
Откриване на форума с изложба от тематични плакати на студенти от катедра "Телевизионно, театрално и киноизкуство". Представяне на цялостната концепция на Кампанията за превенция на трафика на хора, реализирана съвместно със студенти от ЮЗУ и НБУ, изработени информационни материали от студенти на катедра "Телевизионно, театрално и киноизкуство".
10:30 - 10:40
Блага Евтимова, сътрудник на Мария Габриел, ръководител на българската делегация на Групата на ЕНП в Европейския парламент и зам.-председател на Групата на ЕНП представя видеообръщение от Мария Габриел по повод събитието.

10:40 - 11:20
Представяне на филм-дипломна работа на Христо Калоферов "Трафик на червени обувки" с ръководител проф. Павел Милков.
11:20 - 11:40
Кратка ретроспекция на престъплението трафик на хора (видове експлоатация, профил на жертвите и трафикантите).

Участие на експерт от Държавна агенция за закрила на детето с информация за опита на Агенцията в превенцията на деца от трафик на хора.

11:40 - 12:00
Кампании за превенция на трафика на хора. Национална студентска доброволческа кампания за превенция на трафика на хора 2015-2017 година. Изкуството като подход за превенция. Добри практики. Резултати. Перспективи.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов