Избрани Новини

ЮЗУ бе домакин на изложението "Ден на кариерата - 2017"

18 фирми от Благоевград, Банско, Велинград, София и Пловдив се включиха

За седма поредна година Югозападният университет "Неофит Рилски" в Благоевград бе домакин на кариерното изложение "Ден на кариерата - 2017". В него студентите имаха възможност да се срещнат с водещи български компании, които имат отворени стажантски и работни позиции в различни професионални сфери. Форумът премина под мотото "Единни в многообразието".

Изложението стартира с модно ревю "Кариерно вдъхновение", подготвено от  студенти от специалностите "Мода" и "Моделиране, технологии и мениджмънт в шевната индустрия". Те представиха четири колекции - "Градска джунгла", "Lace delight", "Pink Desert" и "Dark Fashion". Колекциите са реализирани по стажантска програма, плод на сътрудничеството между Факултета по изкуствата и ТПК "Нов свят" и по проект  "Студентски практики - Фаза 1". Бяха представени и разработки на студенти от специалност "Моделиране, технологии и мениджмънт в шевната индустрия" към Техническия факултет, изработени в технологичните лаборатории на Югозападния университет. В дефилето, освен  студенти от специалност "Мода" се включиха и бивши възпитаници, успешно реализирали се по специалността и създали собствена модна марка.

Основната цел на инициативата е студентите и младите, дипломирани специалисти да открият нови възможности за реализация на пазара на труда, а работодателите да се срещнат със своите потенциални стажанти и персонал. 18 фирми от Благоевград, Банско, Велинград, София и Пловдив се включиха в Деня на кариерата, като разположиха щандове с рекламни материали и презентираха дейността на компанията, която представляват. Студентите получиха полезни съвети от експерти на фирмите за успешно кандидатстване за работа.

Форумът се организира от Центъра за кариерно развитие към ЮЗУ "Неофит Рилски", със сътрудничеството на Техническия факултет и Факултета по изкуствата.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)