Избрани Новини

"ЛИТЕРА ЕКСПО 2017“ започва в Благоевград

Най-големите заглавия от книжния пазар ще завладеят областния град

Четвъртото книжно издание на „ЛИТЕРА ЕКСПО“  отново ще представи най-известните, най-новите, най-оригиналните, най-разнообразните заглавия от български и чужди автори в Благоевград. Инициативата, която има за цел да популяризира четенето и книгите сред малки и големи, се организира съвместно от Община Благоевград и Асоциацията за култура и книжовност. Началото на богатото съчетание на думи, знаци, описания, синоними, омоними, епитети, глаголи, изречения, жанрове, започва от днес, 11 май. Официалният старт на маратона по избиране и четене на книги ще бъде даден от 17.30 часа с детски танцов ансамбъл пред зала „22 септември“.
2017 година  е обявена за година на детската книга и детската литература. Те ще бъдат в центъра на IV-то издание на изложението на книгата „Литера Експо“. До 15 май на площад „Георги Измирлиев“ ще бъде разположена книжарница на открито. Участие ще вземат 17 издателства, които ще разположат новите си издания на книжни щандове в общо 6 шатри. Жителите  и гостите на Благоевград ще имат възможност да закупят книги на преференциални цени, както и да се срещнат с някои от техните автори.
В "Литера Експо 2017"  Благоевград ще участват  издателствата "Асеневци", "Атея", "Бард" и "Вакон", "Жанет 45", "Ина", "Клевър бук", "Лексикон", "Нов живот" „ Нов български университет – София”, "Персей", "Просвета", "Унискорп", "Фют",  „ Хартиен свят”  и „Шамбала".
Инициативата е част от стратегията на Община Благоевград за развитие и популяризиране на културния живот в града. Партньори на събитието са Министерството на културата , Асоциация „Българска книга”, Регионална библиотека „Димитър Талев” , сайтът „Аз чета”.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)